Lunapark, Cirkus ili odgoj?

Kada doma imaš troje djece u tri različite faze života i razvoja, to ponekad zna nalikovati adrenalinskim parkovima. Jedina razlika između adrenalinskih parkova i odgoja je ta što se u odgoju zabavljaju isključivo djeca. Iako ne želim zvučati kao netko tko konstantno nešto “jedva čeka”, zaista se veselim trenutku kada ćemo svi biti barem u istoj zoni i tematici. No, zasad je ovako:

Franco je crvena zona

Ne znam kako je kod vas, no ja kada bih morala odrediti tko bi što predstavljao u našem zabavnom parku, ekstremnim sportovima i aktivnostima, Franco bi definitivno bio crvena zona i slobodan pad. Kao i svako drugo jednogodišnje dijete, on 90 posto vremena testira zakone fizike i brzinu mojih reakcija. Izdržljivost mojih živaca dokazuje skakanjem s trosjeda kao što ja skačem na Zarine rasprodaje, a trpanje u usta svega što mu dođe pod ruku definitivno ubrajamo u ekstremne sportove. Isto tako, iako mi je teško priznati, time pokazuje i genetsku sličnost sa mnom, koja također to radim, samo noću u frižideru. Nakon dvije mirne bebe, trčanje za njim mi je došlo kao svojevrsna teretana u kojoj sam ušla u toliku formu da se komotno mogu negdje prijaviti kao voditelj kružnih treninga. Njegov glavni period i polazak u vrtić tek slijedi pa se nadamo bezbolnom odvajanju od cice i mamice. U protivnom, slobodnom padu i ekstremnim sportovima možemo pridružiti i vrišteću točku pod nazivom “Cirkus”. 

Vladarica Mila

Mila je fazi “osvoji pa vladaj”. To novostečeno znanje primjenjuje u skoro svakoj situaciji pa je nerijetko moja šminka njezina jer beba treba “full make up”, Antein krevet njezin jer je ona velika, te su Francova kolica također njezina, ali mu ih je posudila jer on ne hoda!? Opasno sumnjamo u to kako misli da je i stan njezin, te joj mi samo pravimo društvo u velebnom kraljevstvu- što i priliči pravim dobrim podanicima😅. Otkako se rodila, Mila je opsjednuta objektivom i ogledalom. Skoro kao Snjeguljičina maćeha, no ponekad pohvali i nas. Gurman je, poliglot i ima nos za biznis. Sukladno tome, slike naplaćuje keksima, a od španjolskog, engleskog i hrvatskog koje koristi, aktivno priča jedan jezik- mješavinu sva tri spomenuta. Ona je žuta zona, pošto jedinu opasnost koju predstavlja je ta da ostanemo bez osobnih stvari.

Antea je sa svojih osam godina, po njenom mišljenju naravno, najozbiljniji član naše obitelji. Papijev i moj humor zasigurno pridonose tome, no svatko se s mini pubertetlijom nosi na svoj način. Izgleda da se želja moje mame “Samo da ti bude kakva si ti meni bila” ostvaruje brzinom svjetlosti, pa bitke oko toga tko je u pravu vodimo češće nego psa van. Trenutno ju zanimaju teorije zavjere, te uhvati li trenutak slobodnog prostora u razgovoru pokušat će vas uvjeriti u iste argumentima dostojnih Oskara. Ona, bezbroj postavljenih pitanja, uvjerenja, nove riječi i nadmudrivanja bili bi zelena zona. Sa žutom i crvenom ne komunicira jer su premali, a ona je klasa iznad. Ona je onaj dio Lunaparka za koji trebaš dodatne žetone da bi uopće mogao sudjelovati.

A Papi i ja? Mi (a pretpostavljam i vi) predstavljamo čuvare koji u ponoć zatvaraju park, broje jesu li svi izašli tj. otišli na spavanje, stavljaju lokot i nadaju se novom dobrom danu!

Published by

latinoamericanaana

Latinoamericana nisam. Ali Ana može. To mi je ime. Od latino imam samo muža-Papija. Ja sam vam neki čudan spoj opuštenosti i control freaka, pa uglavnom više bitki vodim sama sa sobom nego s obavezama i obitelji. Skoro sve u svom životu dijelim na neodgodivo i na “neće svijet propasti”. Najbolje funkcioniram pod pritiskom. Ta samonametnuta disciplina i red koji su došli s djecom doveli su me do najvećih postignuća u životu, bilo privatno ili poslovno. Jer, da nemam djecu, vjerojatno bih i dalje gledala 5. sezonu neke serije i pizzu smatrala toplim obrokom. Ako ste stekli dojam da sam avion, fit, smiješna i organizirana...zadržite ga! Nije točan, ali pomoći će da se čitamo i pratimo dalje!🤷‍♀️😂✌

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s