Spavaš li mirno Adriana Lima?

Od izvanškolskih aktivnosti treniram živce
Što se tiče aktivnosti, kod nas postoji jednostavno pravilo. Cure pohađaju aktivnost koju žele, no kada ju odaberu toga se trebaju držati cijele godine. Ono što ih želim naučiti je da, kao i u životu, uvijek imaju pravo izbora, ali i da su same odgovorne za svoj izbor te da se s njim trebaju nositi. Ako su nešto odabrale i za pola godine im se ne sviđa, žao mi je, više sreće drugi put. To je moment kao kad izabereš T- com na ugovor, a B- net nudi 200 kanala bez ugovorne obveze. Izabrala si i sada gledaš što imaš. Čini se lako, no djeci izabrati jednu ili dvije aktivnosti je kao nama izabrati jedan komad odjeće iz najnovije Zarine kolekcije. Nikad nisi sigurna i uvijek bi još nešto.

Mila je izabrala engleski, a Antea gitaru. Pošto je Mila poprilično karakterno dijete, sada osim NE, slušamo i “no can this”. Antea je oduvijek bila boemsko dijete i latino u krvi i duši, pa ta gitara uopće nije bila čudan izbor.
Za drugu aktivnost odabrale su biti manekenke. Šok i nevjerica, ne zbog modelinga, već zbog želje da išta pohađaju skupa. Ne znam kako je kod vas, ali moje se nakon dvosatnog intenzivnog druženja jedna drugoj prijete da više nisu u rodu. Upravo zbog toga, ali i njihovih godina i (ne)discipline nisam tome davala prevelike šanse. Izabrali smo agenciju Kids Fashion Team za koju znam da ima dugogodišnje iskustvo u radu kao škola za male manekenke.
Prvih par sati prošlo je u euforiji i iščekivanju novog sata. Dizale bi se i spremale same po dva sata prije, kao onda kad čekaš da počne koncert koji si rezervirala pola godine unaprijed. No koncentracija i euforija su se nastavile. Mila je postala “odrasla” manekenka pa je bacila dudu jer niti jedna cura na pisti to ne nosi. Što je vrijeme išlo dalje, primijetila sam da su geni ipak stričevi, a ne moji jerbo ja padam na ravnom, a oni su nosili Dior u Parizu. Voljela bih da sam ja, ali 10 centimetara razlike u visini od prosječne manekenke, dovoljan je razlog za ni ne pokušati. And that’s a fact.

daVida’s revija za Kids fashion Weekend

Model life
Uvježbale su hod, ravno držanje i koreografiju. Počele su se spominjati revije, snimanja, castinzi i Kids fashion weekend, a one su baratale pravilima i terminologijom kao ja kuhačom na dobar dan. Anteu su na castingu izabrala dva dizajnera za tri revije. Mila se doduše nakon snimanja za Hugo’s na temu vjenčanja, rođendana i raznih evenata koje tamo možete organizirati, umislila da je u najmanju ruku Adriana Lima, pa je na castingu izjavila da “danas ne hoda”, već je odlučila biti publika. Mila kad nešto odluči, vrlo teško je promijeniti ili utjecati na njenu odluku. Pa je tako primjerice sama u Hugo’s-u izabrala u kojoj vjenčanici se želi udati i što od cvijeća želi nositi (iako je to bila teška odluka jer ne znaš što je ljepše). To što mladoženje nema Mili je sasvim nebitno, ako su na setu muffini i kolači. Za Kids fashion weekend ipak je izabrana za jednu reviju jer je dizajnerica odlučila riskirati s Milinom dobrom voljom i izlaskom na pistu.

Cvijeće Lela design, vjenčanica Rozal Bride by Ivana Bilich

Move Jenners, stigli Argentinci
Inače, na Kids fashion weekend svoje kolekcije predstavili razni hrvatski dizajneri odjeće za djecu. Dizzy, daVida’s, Loli, Valens…Googlajte, jer ja sam našla gdje odsad kupujem, pošto nisam fan uniformiranog i podržavam hrvatsko.
Revije na KFW bile su toliko profi organizirane da sam sjedila u prvom redu, onak’ odmah do Olje Vori i Antonije Stupar, na stolici sa svojim imenom. Ista Kris Jenner, a male Kylie i Kendall samo što ne izađu na pistu. Evo ista, osim što Papi neće postati žena niti ću ja roditi još troje djece. Antea je bila odlična, te je odnosila sve 3 revije kao da se time bavi godinama. A, duge noge sigurno nisu odmogle. To također nije na mene, al ok that’s life. Zato ja pišem, a ona nosi revije.

daVida’s

Zvijezda je rođena
I tako ja, Kris, sva poslovna sjedim al pari s poznatom ekipom, kad dobivam poruku da Mila alias “novopečena zvijezda” ne želi izaći sa sestrom za ruku na pistu. Naime, želi sama jer je odrasla manekenka i više ne nosi dudu. Iduća scena- palimo kamere i mobitele i nadamo se najboljem. A najbolje je izgledalo ovako: ulazi visoko uzdignute glave i točno vidim da misli kako su svi ovi “smrtnici” uključujući Papija, mene, press i organizaciju tu isključivo radi nje i samo nje. Stiže do kraja piste i umjesto puse maše masi u stilu Pape iz svog papamobila. Publika se smije i plješće, a ona svjesna da takvu reakciju uvijek izaziva kod ljudi, teatralno izlazi i time službeno završava svoj ovogodišnji performance na Kids fashion Weekendu. Ili ne?
Spremili smo kamere i pripremili se odgledati i ostatak revije i djevojčica koje su sve redom bile preslatke. No, Mila had a better plan. Kreće muzika, najavljuju Mai by girls and boys…iiii zvijezda otvara reviju. Prva, nenadano i ufurano. Jer to je Mila i kao što rekoh kad nešto zamisli to tako i bude.

modna marka Dizzy

Podržimo hrvatsko
Trenutno je zamislila da će Francove krstitke biti gdje je ona snimala, na gornjoj terasi Hugo’s-a, cvijeće će raditi teta Lela, a ona će se tamo udati za Davida golmana u vjenčanici sa seta. Antea i ja možemo imati one druge dvije haljine koje ona ne želi, ne zato što nam planira vjenčanje, već da upotpunimo njezin dan.

Antea na mamu, Mila na tatu, toliko različite, a opet slične. Zajedno kad je problem, kad ga nema, stvore ga same. Svjesne sebe, svjesne izbora i mogućnosti, prihvaćaju razlike i bodre “hrvatsko”.

A, ako i vi volite “hrvatsko”, pričekajte idući blog post.

¡Besos y hasta pronto!Published by

latinoamericanaana

Latinoamericana nisam. Ali Ana može. To mi je ime. Od latino imam samo muža-Papija. Ja sam vam neki čudan spoj opuštenosti i control freaka, pa uglavnom više bitki vodim sama sa sobom nego s obavezama i obitelji. Skoro sve u svom životu dijelim na neodgodivo i na “neće svijet propasti”. Najbolje funkcioniram pod pritiskom. Ta samonametnuta disciplina i red koji su došli s djecom doveli su me do najvećih postignuća u životu, bilo privatno ili poslovno. Jer, da nemam djecu, vjerojatno bih i dalje gledala 5. sezonu neke serije i pizzu smatrala toplim obrokom. Ako ste stekli dojam da sam avion, fit, smiješna i organizirana...zadržite ga! Nije točan, ali pomoći će da se čitamo i pratimo dalje!🤷‍♀️😂✌

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s